Sport

Škola fudbala United okupila najbolje stručnjake za rad sa decom

Novoformirana škola fudbala United, koja je počela sa radom marta meseca je jedina škola u regionu koja ima licenciranog trenera golmana sa nacionalnom  licencom za golmane  kao i UEFA B licencom i trenere fudbalera sa  UEFA A licencama. Sa decom rade bivši internacionalni fudbaler Radivoje Manić, superligaški golman Nenad Jončić i bivši fudbaler Radničkog Andrej Raičević.

“Za pola godine okupili smo preko  tridesetoro dece od 7 do 12 godina. Jedina smo škola u regionu koja ima trenera golmana sa nacionalnom licencom za golmane  i trenerima sa UEFA A licence koje su  neophodne za rad sa decom. Članarina je, kao i u ostalim školama fudbala,  2000 dinara na mesečnom  nivou. Opremu za decu finansiraju sami roditelji ali ćemo pokušati da to u narednom periodu obezbedimo uz pomoć sponzora a nadamo se i podršci lokalne samouprave ” – kaže osnivač Škole, Andrej  Raičević.

Od ove sezone  ŠF United takmiči  se u Fair play ligi  sa dve generacije dečaka od kojih je  generacija  2016. godište i mlađi jedina iz Pirota na ovom turniru. “Fair play liga  se igra u Popovcu na terenima Budućnosti, bili smo prošle nedelje, rezultat  nije bitan koliko je važno da deca  učestvuju  i druže se sa ekipama  iz regiona” – kažu u Školi fudbala United.

Foto: ILija Lika Pejčić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de