Lokalna samouprava

SKGO:Nacrt zakona o finansiranju lokalnih samouprava neprihvatljiv

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) uputila je danas Ministarstvu finansija dopis u kome se traži da se povuče iz javne rasprave Nacrt zakona o finansiranju lokalnih samouprava, koji je po mišljenju velikog broja gradonačelnika, ali i samog tela SKGO, poguban po budžete lokalnih samouprava.

Kao što je predsednik opštine Pirot, mr Vladan Vasić, najavio na 43. sednici SKGO –a,  shodno jednoglasno usvojenoj odluci svih gradonačelnika i predsednika opština, da se zatraži da Ministarstvo finansija povuče iz javne rasprave Nacrt zakona o finansiranju lokalne samouprave, SKGO je i zvanično obavestila Ministarstvo o ovoj odluci čelnika gradova i opština.

image-02beaea479dff7d811a5696a7de93a0b46e62589800a0c74df51f4268b7a89bf-v.jpg

“U više navrata smo naglašavali da postojeći Nacrt zakona o finansiranju lokalne samouprave nije prihvatljiv za lokalne samouprave, jer se predloženim smanjenjem prihoda od osam milijardi dinara funkcionisanje lokalnih samouprava i zadovoljavanje osnovnih potreba građana dovodi u pitanje– navodi se u saopštenju Stalne konferencije gradova I opština.

Gradonačelnici i predsednici opština smatraju da je neophodno izmeniti Nacrt zakona i u dijalogu doći do boljeg zakonskog rešenja, koji bi odgovarao potrebama građana i obezbedio neometano funkcionisanje i dalji razvoj naših gradova i opština.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker