Sport

Šesnaest medalja za pirotske džudiste na međunarodnom turniru “Kinezis kup”. Ekipa kluba “Ipon 010” druga u ekipnom plasmanu

Pirotski džudisti bili su uspešni i pred domaćom publikom. Na međunarodnom turniru “Kinezis kup” koji je danas održan u Pirotu osvojili su 16 medalja – dve zlatne, pet srebrnih i devet bronzanih.

 

Devetnaestoro džudista kluba “Ipon 010” u kategorijama mlađe devojčice i dečaci, starije devojčice i dečaci i kadeti predvodili su treneri Marko Cenić i Danilo Drašković. Turnir je otvorio prof. dr Milovan Bratić, predsednik DžSS, a u ime grada domaćina, poklonicima džudoa, obratio se Vladan Vasić, predsednik privremenog organa Pirota.


“Dobar je bio nastup naših džudista, posebno ako se uzme u obzir činjenica da su nastupali pred domaćom publikom. Trema je učinila svoje, pa mnogi nisu dali svoj maksimum. Ipak, 16 medalja i ekipno drugo mesto izuzetno su dobar rezultat. Važno je da iz svake pobede i poraza zajedno učimo nešto novo i postajemo bolji sportisti. Ekipa naših mlađih devojčica osvojila je pehar za prvo mesto”, rekao je Danilo Drašković, trener Džudo kluba Ipon 010.


“Međunarodni turnir “Kinezis kup” poslužiće našem klubu kao generalna proba pred veliki međunarodni turnir koji ćemo nadam se organizovati sledeće godine. Ovu ideju zdušno podržavaju grad Pirot i Sportski centar. Naredne dve nedelje očekuju nas još dva važna međunarodna turnira. Očekujem da ovu godinu završimo sa više od 300 medalja, što će biti istorijski uspeh,” naglasio je trener Drašković.
32. “Kinezis kup”, međunarodni turnir, okupio je više od 200 džudista iz Bugarske, Severne Makedonije i Srbije. Turnir je organizovao Univerzitetski džudo klub “Kinezis” iz Niša uz svesrdnu pomoć Sportskog centra Pirot i Džudo kluba “Ipon 010”

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker