Lokalna samouprava

Sastaju se sindikati radnika zaposlenih u stambeno komunalnoj delatnosti

U prostorijama Veća zaveza Samostalnih sindikata Pirotskog okruga sutra će se održati sastanak predstavnika sindikata radnika zapošljenih u stambeno komunalnoj delatnosti. Jedne od najvažnijih tema sutrašnjeg skupa jesu socijalno ekonomski položaj radnika u ovim delatnostima i potpisivanje kolektivnog ugovora kaže, Dejan Filipović, predsednik Okružnog odbora.

” Pored razmatranja izveštaja o radu sindikata radnika u stambeno komunalnoj delatnosti, s obzirom da se dugo nismo sastajali zbog epidemije covid – 19, najvažnije teme su, svakako, socijalno materijalni položaj radnika i potpisivanje kolektivnih ugovora u javnim preduzećima na nivou gradova i Republike. To su najvažnija pitanja za same radnike, ali i lokalne zajednice, jer su ovo preduzeća od velikog interesa za građane. Videćemo kako možemo da pomognemo jedni drugima, jer ima preduzeća koja kubure sa isplatama zarada. U Pirotskom okrugu je situacija relativno stabilna. Važno je da potpišemo kolektivne ugovore jer su nam u tom slučaju prava zagarantovana uz ispunjenje obaveza koje preuzimamo. U toku je i potpisivanje granskog kolektivnog ugovora i očekujem da će u toku narednih desetak dana biti potpisani ugovori i na nivou gradova i opština i Republike”- izjavio je Filipović.

Filipović je dodao da su u toku pregovori oko potpisivanja kolektivnog ugovora u pirotskim javnim preduzećima. Kolektivni ugovor potpisan je sa Javnim preduzećem “Vodovod i kanalizacija” i Gradskom toplanom Pirot. Sastanku u Pirotu prisustvovaće i predsednik pokrajinskog odbora sindikata, Brajan Vučićević, iz Kosovske Mitrovice.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker