Kultura

Šare pirotskog ćilima na kreacijama Silvane Tošić očarale modni svet

Modeli inspirisani šarama pirotskog ćilima, autorke Silvane Tošić, izazvali su sinoć prave ovacije na ovogodišnjem Serbia fashion week-u u Novom sadu. Prava erupcija emocija desila se u momentu kada su se uz prelepe modele začuli prvi taktovi tradicionalne melodije “Oj devojče Piroćanče”. Osim domaćih modnih poslenika, oduševljenje nisu krili ni kreatori iz Italije, Francuske, među kojima je bio i prvi saranik Žan Pol Gotjea, a u prvim redovima sedeo je i Emerik Fransoa, jedan od najpoznatijih francuskih kreatora, kaže za Pirotske vesti Tošićeva.

-Publika je bila očarana, iako se prvi put pojavljujem, moja revija je bila prepuna posetilaca, došlo je puno Piroćanaca koji žive u Novom Sadu, svi su bili oduševljeni, posebno Novosađani koji su se zahvaljivali što smo priredili tako divno veče za pamćenje. Bilo je gostiju i iz Matice srpske, iz modnog sveta – Svetlana Horvat, direktorka Serbia fashion week-a je lično čestitala više puta rečima da je potpuno oduševljena i da su moje kreacije izazvale buru emocija, i bile  nešto nesvakidašnje i potpuno različito od svega. U prvom redu sedeo je i Emerik Fransoa, jedan od najpoznatijih francuskih kreatora, kao i prvi saradnik Žan Pol Gotjea koji je bio oduševljen. Posebno sam srećan što sam među modelima imala i jednu Piroćanku, divnu Sanju Janković a bila je i jedna Holanđanka koja je hodala modnim pistama širom sveta i koja je takođe izrazila veliko zadovoljstvo i oduševljenje kreacijama sa šarama pirotskog ćilima-kaže Silvana.

Pogledajte fotografije sa događaja za čije objavljivanje smo dobili ekskluzivnu dozvolu organizatora. Autorka fotografija je Svetlana Braun.

 

foto Serbia fashion week

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker