Politika

Saopštenje Srpske radikalne stranke

Podsećamo zaboravne simpatizere i članove  vladajuće koalicije da se danas navršava 18 godina od početka NATO agresije na SR Jugoslaviju.

Bombardovanje koje je, udruženo, izvršilo 19 zlikovačkih članica NATO-a, bez saglasnosti Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, vođen je isključivo voljom i interesima najveće vojne zločinačke alijanse predvođene SAD-om i najmoćnijim državama Evrope, i predstavlja jednu od najsramnijih stranica u istoriji međunarodnih odnosa i sunovrat savremene civilizacije u drugoj polovini HH veka.

Za 78 dana neprekidnog bombardovanja u ovoj akciji 1.000 srpskih vojnika i policajaca položili su svoje živote na braniku otadžbine dok je  ranjeno preko 5.000, ubijeno je preko 2.500 nevinih civila, od toga 79-ro dece, a ranjeno preko 6.000 nedužnih građana. 

Teško su oštećeni infrastrukturni objekti, škole, zdravstvene ustanove ali agresoru ni to nije bilo dovoljno, bombe su padale i na spomenike kulture, crkve, manastire… Bombardovanjem je našoj zamlji naneta direkna šteta od preko 100 milijardi dolara, a posledice bombardovanja osiromašenim uranijumom nažalost će biti vidljive dugi niz godina. 

Uprkos svemu za ovu protiv pravnu agresiju niko nije odgovarao, a sadašnja izdajnička vlast gura srpski narod u zagrljaj onima koji su pokazali da se neće smiriti dok u potpunosti ne unište našu zemlju. 

Srbija ne sme da bude deo te zločinačke organizacije, zločinačke Evropske unije koja nam nasilno otima deo teritorije, koja nam razara državu i ubija stanovništvo.

Samo psihički poremećena osoba može da sarađuje sa svojim neprijateljem, da veliča nalogodavce bombardovanja, imenuje ih za svoje savetnike, pomaže njihovu predsedničku kampanju novcem građana Srbije…

 

Časna, ponosna i slobodna Srbija pamti i ne oprašta.

DA SE OVAJ ZLOČIN NIKADA NE ZABORAVI… 

 

Srpska radikalna stranka 

Okružni odbor Pirot

Sekretar Miomir Stanković

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker