Lokalna samouprava

Sanitarna inspekcija se vraća redovnim kontrolama – U prvom kvartalu izdato samo 6 prekršajnih naloga

U prvom kvartalu ove godina Sanitarna inspekcija obavila je ukupno 1.007 kontrola, od toga 197 redovnih, tri kontrolne i 177 vanrednih terenskih i 637 vanrednih kancelarijskih kontrola, odnosno izdavanje rešenja o karantinu u kućnim uslovima licima iz kontakta sa obolelim, rekla je u svom obraćanju medijima, šefica Odeseka za sanitarni nadzor, Leposava Veljković.

U oblasti zaštite stanovništva od zaraznih bolesti sanitarni inspektori su kontrolisali realizaciju propisanih mera radi sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti i preduzimali druge mere i radnje određene posebnim zakonom kojim se uređuje ta oblast. Najviše kontrola bilo je kod ugostiteljstva i trgovina u cilju sprovođenja protivepidemijskih mera, rekla je Veljkovićeva.

“Kao što znate, 11. marta je pravilnikom ukinuto pisanje rešenja za lica iz kontakata sa obolelim, tako da smo se okrenuli redovnim kontrolama i najviše su iskontrolisana obdaništa, škole, internati, vodovodi, i počelo se sa kontrolom proizvodnje i prometa hrane, dakle redovne aktivnosti, kao i svake godine. U ovom izveštajnom periodu napisana je jedna prekršajna prijava i 6 prekršajnih naloga po 5.000 dinara” – izjavila je Leposava Veljković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker