Kultura

Salon knjiga: Fenomenalni Vlada Arsić večeras u Pirotu promoviše roman 14:14 – priču o stravičnoj tragediji u Smederevu iz 1941. godine

U okviru Salona knjiga, večeras će u hali Kej biti održana promocija romana 14-14, autora Vlade Arsića, izuzetnog novinara, a poslednjih godina veoma poznatog knjiiževnika čiji se romani čitaju u jednom dahu i čitalačkoj publici otkrivaju mnoge detalje iz istorije naše zemlje. Arsić je domaću javnost zaintrigirao svojim delima iz oblasti borbe protiv narkomanije, pedofilije, prinudne prostitucije, pogubnom uticaju društvenih mreža. Svoja brojna istraživanja tokom izuzetne novinarske karijere pretočio je u bestselere koji za cilj imaju borbu protiv mnogih pošasti koje vrebaju, pre svega omladinu. On je, zbog svega toga, postao i licencirani predavač MUP-a Srbije upravo na temu pedofilije, narkomanije, sekti, trgovine ljudima i drugih pošasti.

U romanu 14-14 autor rasvetljava stradanje naroda u Smederevu koje se dogodilo 6. juna 1941. godine. Tada je došlo do eksplozije u skladuštu municije u kojoj je život izgubilo oko 2.500 civila, među kojima su Nedićev sin, trudna snaha i unuk, Nemci, Englezi, ali i Mustafa Golubić, sovjetski operativac. Ova katastrofa, kako kaže Arsić, decenijama je prećutkivan, a broj žrtava smanjivan vremenom kako bi se cela tragedija relativizovala.  Moderator promocije biće profesorka književnosti Jasmina Manić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker