Gradska hronika

Sajam nauke u OŠ “Sveti Sava”

U OŠ “Sveti Sava” u toku je trodnevni Mini sajam nauke na kome su đaci ove škole prezentovali veliki broj eksperimenata iz oblasti prirodnih nauka, fizike,  hemije i biologije.

_DSC3952_resize

Kako je Pirotskim vestima izjavio direktor škole Ljubiša Đorić, cilj ove manifestacije koja će najverovatnije postati tradicionalna je da se prevashodno budućim školarcima predstave prirodne nauke.

-Želja nam je da deci približimo prirodne nauke kroz veoma atraktivne eksperimente koje na licu mesta izvode naši đaci sa svojim nastavnicima. Našu školu ovih dana svakodnevno obilazi veliki broj mališana iz svih pirotskih vrtića tako da nam je cilj da ih upravo na ovakav popularan i veoma zanimljiv način upoznamo sa prirodnim naukama-kazao je Đorić i dodao da se Mini sajam nauke završava sutra._DSC3960_resize

Ideja da se u ovoj školi održi Mini sajam nauka došla je profesorka hemije Nina Stamenović koja je ideju za pirotski Mini sajam nauke dobila prilikom posete Sajmu nauke u Beogradu.

_DSC3961_resize

Na ovom sajmu budući, ali i aktuelni osnovci mogli su da vide kako se, uz poznavanje zakona fizike i hemije, može naduvati balon izvlačenjem vazduha, da uživo vide kako funkcionište Teslin transformator ili eksperimente zanimljivih naziva poput “Kartezijanskog gnjurca” i mnoge druge.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

 

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker