IZBORI 2023.

Ružno je što su toaleti tema izborne kampanje, poručio je Miloš Colić, odbornički kandidat

Miloš Colić, odbornički kandidat sa liste SNS  “Pirot ne sme da stane”, kritikovao je  način komunikacije i obraćanje protivničkih kandidata koji sebe nazivaju borcima protiv nasilja i humanitarcima. On se obratio građanima Pirota koji, kako je rekao, moraju da znaju istinu a ne laži koje se iznose na  društvenim mrežama. Colić  ocenjuje da je ružno što su toaleti tema izborne kampanje ali se građanima Pirota, kako je rekao, mora reći istina.

“Naveli su da je toalet u Oficirskom domu površine 10 m2 a to je laž jer je u pitanju površina od 30 m2. Naveli su da je cena previsoka i povezali nas kao da imamo bilo kakve veze s tim  a pokazali su da ne poznaju principe gradnje objekata javne namene” – rekao je Colić. On je objasnio da po donošenju odluke o izgradnji angažuje se projektant a na osnovu građevinske dozvole dobija se predračun radova koje projektant potpisuje i da se na osnovu toga sprovodi postupak javne nabavke. On je podsetio da na prvoj javnoj nabavci za vrednost radova od 3,5 miliona dinara nije bilo zainteresovanih ponuđaača. “ Tržište izvođača signalizira da se takav objekat za taj novac ne može izgraditi pa smo dodali još 500.000 dinara kako bismo drugu javnu nabavku mogli da sprovedemo uspešno. Javila su se dva izvođača što je pokazalo da je postupak koji sprovodimo apsolutno transparentan a da se potencijalni izvođači radova javljaju slobodno” – rekao je Colić. On objašnjava da je novi objekat zahtevao rušenje starog i instalaciju vodovodne i kanalizacione mreže kao i uslove koje propisuje Zavod za zaštitu spomenika kulture iz Niša kako bi se objekat uklopio u ambijentalnu celinu.

“Oni zamišljaju ovu proceduru kao jednu kancelariju u kojoj se donosi odluka i projektuje, da ta kancelarija vrši nadzor, izvodi radove i da kasnije o tome izveštava. To tako ne ide i ponovo dokazuju da ne znaju procedure. Na društvenim mrežama pokazuju kao neko otkriće javni dokument koji smo mi postavili na sajtu grada Pirota na portalu javnih nabavki. To je dokaz da sve radimo u skladu sa zakonom i u skladu sa procedurom” – rekao je Miloš Colić.

Predizborna obećanju  političkih protivnika da sve bude besplatno, Colić je okarakterisao kao neodgovorne izjave neodgovornih ljudi. On je poručio građanima da ne veruju u priče o besplatnim udžbenicima, besplatnim vrtićima, besplatnim sportovima.  “Besplatan život i te blagodeti predlaže  rođeni brat Darka Božića, Milan Božić koji je bio direktor Tehničke škole ispred Srpske napredne stranke. Bio je u poziciji da predlaže i sprovodi tu politiku, nije je sprovodio  nije je tada ni predlagao” – rekao je Miloš Colić.

Colić je pokazao papir sa kopiranim navodima sa portala Glas Pirota  sa izjavama koje pozivaju na vešanje i poručio da uprkos takvim pozivima Pirot ne sme da stane.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker