Sport

Rukometašice Pirota pobedile ekipu iz Vranja rezultatom 30:25

U pretposlednjem kolu Prve lige Istok  – grupa B, rukometašice Pirota pobedile su ekipu iz Vranja rezultatom 30:25. Domaće rukometašice povele su od početka utakmice. Rezulatat na poluvremenu bio je 17:12 u korist pirotskih rukometašica. U poslednjem kolu Piroćanke gosuju u Vlasotincu.

Protiv iskusne  ekipe Vranja mlade pirotske rukometašice  bile su  na visini zadatka.  Na početku utikmice zaigrale su starije rukometašice Pirota, stvorile prednost  koju su njihove mlađe saigračice sačuvale do kraja utakmice. „Starije igračice zaigrale su na početku kako bi povukle igru i napravile razliku a zatim su sve mlađe rukometašice dobile šansu. To je cilj od početka prvenstva da mlađe rukometašice što više igraju, da dobiju šansu, da bi stekle iskustvo za narednu sezonu“ – rekla je Ivana Savić, trener ŽRK Pirot.

Ivana Savić kaže da je na početku prvenstva obećala sredinu tabele ali su  vrednim treniranjem i zalaganjem rukometašice Pirota na prvoj poziciji i očekuje da će i u poslednjem kolu osvojiti bodove kako bi polusezonu i završile na prvom mestu.

Danilo Stojanović, trener gostujuće ekipe  čestitao je domaćoj ekipi na pobedi.  Prema njegovim rečima Piroćanke su od prvog trenutka bile bile bolje na terenu . On kaže da je i ekipa Vranja ove sezone  odlučila da afirmiše mlađe igračice sa ciljem da  više nastupaju i uče od starijih rukometašica.

Lana Petrović, igračica utakmice,  kaže da je veoma zadovoljna današnjom igrom i zahvalila se svojim saigračicama na kvalitetnoj igri i ostvarenom rezultatu. „Mi smo mlada ekipa,  iako su protivnice bile iskusnije mi smo bile brže i večeras smo pokazale bolju igru“ – kaže mlada rukometašica Pirota, Lana Petrović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker