Lokalna samouprava

Rotari biznis forum biće održan u Pirotu

Prvi Rotari biznis forum pod nazivom “Open Rotary Balkan” biće održan u Pirotu od 28. do 30. aprila a tema će biti budućnost regionalnog razvoja i prekogranične saradnje, najavljeno je danas. Organizator je Rotari klub Pirot uz podršku Grada Pirota i Privredne komore Pirot.

Vladica Tošić, predstavnik Rotari kluba Pirot istakao je da Pirot – grad koji se nalazi na strateški važnoj poziciji, itekako zaslužuje da bude domaćin ovakvog međunarodnog skupa.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da Grad Pirot učestvuje u organizaciji velikog broja događaja koji za cilj imaju pospešivanje privredne aktivnosti.

-Partneri smo sa nemačkim organizacijama HELP, ASB, GIZ, sa Nacionalnom službom za zapošljavanje organizujemo sajmove zapošljavanja i druge događaje, a ovu inicijativu smo podržali sa namerom da poslovna klima u Pirotu bude još bolja-poručio je gradonačelnik Vasić.

Predsednik Rotari kluba Pirot Dejan Manić, kazao je da se ovakav biznis forum organizuje po prvi put u Srbiji.

-Želimo da povežemo poslovne ljude iz našeg kraja, sa poslovnim ljudima iz Bugarske, Grčke, Severne Makedonije, da se uspostavi bolja saradnja i da se kroz ekonomsku agendu Otvorenog Balkana unaprede lokalne zajednice-kazao je Manić i dodao da je Rotari klub Pirot juče proslavio svoj 18. rođendan.

-Organizacija ovog Foruma je deo obeležavanja našeg rođendana koji će se kroz veći broj akcija, obeležavati cele godine-zaključio je Manić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker