Lokalna samouprava

Rezultati hemijske analize vode iz seoskog vodovoda Staničenje pokazuju da su uzorci hemijski ispravni

Ekipa Zavoda za javno zdravlje Pirot zajedno sa ekipom Instituta za javno zdravlje Milan Jovanović – Batut juče je  izašla je na teren i uzorkovala vodu na uporedna ispitivanja: -iz seoskog vodovoda Staničenjekoje je najbliže mestu havarije. Tom prilikom uzeta su 3 uzorka – jedan uzorak vode sa izvorišta i dva uzorka vode iz mreže seoskog vodovoda na hemijske parametre (amonijak, nitriti, nitrati i pH vrednost vode);   iz bunara u selu Staničenje –tri uzorka vode na hemijsku ispravnost (amonijak, nitriti, nitrati i pH vrednost vode); iz reke Nišave kod sela Staničenje i kod Bele Palankena hemijsku ispravnost (amonijak, nitriti, nitrati i pH vrednost vode).

Rezultati hemijske analize voda iz seoskog vodovoda Staničenje pokazuju da su svi uzeti uzorci hemijski ispravni na ispitivane parametre (amonijak, nitriti, nitrati i pH vrednost vode).

Rezultati hemijske analize voda iz bunara u selu Staničenje pokazuju da su sva tri uzorka ispravna, hemijski parametri su u granicama propisanim Pravilnikom.

Rezultati hemijske analize reke Nišave kod sela Staničenja pokazuju da je reka Nišava druge klasesa dobrim ekološkim statusom (vrednosti amonijum jona su 0,20mgN/l). Podsećanja radi vrednost amonijum jona kao N u prepodnevnim časovima, 27.12. 2022. na ovoj lokaciji bila je 0,14mgN/l.

Rezultati hemijske analize reke Nišave kod Bele Palanke pokazuju da je reka Nišava takođe druge klasesa dobrim ekološkim statusom (vrednosti amonijum jona su 0,12mgN/l). Vrednost amonijum jona kao N u prepodnevnim časovima, 27.12. 2022. na ovoj lokaciji bila je 0,21mgN/l.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker