Lokalna samouprava

Rešeni problemi sa autobuskim prevozom do nekoliko sela

Zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović kazao je Pirotskim vestima da su problemi koji su meštani nekoliko sela imali sa autobuskim prevozom rešeni, prevoz će do kraja godine obavljati prevoznik koji je i do sada to radio. Već početkom naredne godine biće raspisan novi konkurs za sve autobuske linije. 

Reč je o selima Ponor, Blato, Mali i Veliki Suvodol, Kostur, Rasnica i Barje Čiflik, do kojih autobuski saobraćaj desetak dana nije funkcionisao jer prevoznik jednostavno nije organizovao prevoz u skladu sa ugovorom.

-Mi smo juče imali jednu maratonsku sednicu sa članovima Komisije za saobraćaj i sa prevoznicima koj su dobili linije. Tu smo se dogovorili da prevoznik koji već to radi nastavi da radi do kraja godine a onda ćemo raspisati novi konkurs. Vi znate da smo mi Vladi Republike Srbije poslali nacrt ugovora o javno-privatnom prvenstvu, očekujemo odgovor od njih nakon čega ćemo raspisati konkurs na kome očekujemo da se jave najbolji prevoznici kako više ne bi imali ovakvih problema-kazao je Panajotović Pirotskim vestima.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker