Gradska hronika

Rekordna 4,2 miliona evra za investicioni program Pirota – Samo za putnu infrastrukturu oko tri miliona

Uzimajući u obzir neke od parametara 2022. godina u Pirotu biće rekordna prema nivou investicija u odnosu na prethodni desetogodišnji period. Preduslovi da se zacrtani planovi realizuju su sasvim realni, s obzirom da su svi projekti već urađeni, i sa te strane Gradska uprava je spremna da krene u realizaciju javnih nabavki, kako bi sa završetkom tog posla sa prvim prolećnim danima krenula u sprovođenje investicionog programa. Doduše, građevinska sezona je praktično započeta projektima koji su preneti iz prošle godine, kaže, direktor JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta Pirot, Slaviša Svilarov.

Radovi kod Solitera, odnosno vađenje cisterni i uređenje parkinga u Ulici Kneza Miloša je počelo, uređenje kraka u Ulici Prisjanski put i izgradnja letnje pozornice u dvorištu Istorijskog arhiva su praktično označili početak građevinske sezone, kaže Svilarov.

“To su investicije koje su prenete iz prošle godine sa javnim nabavkama i izborom izvođača i krenulo se sa građevinskom sezonom još u februaru. Što se tiče novih poslova, nakon rebalansa budžeta, možemo da kažemo da će biti mnogo poslova. Kada govorimo o ulicama u gradu, pored Prisjanskog puta i Ulice Kneza Miloša, radiće se Njegoševa, Senjska, Dobrodolska u naselju Prčevac, Ulica Revolucionih sindikata, gde je “Vodovod” već započeo zamenu vodovodne mreže, a radiće se i krak Ulice Stojana Miladinovića”.

Kao i predhodnih godina i ove će se nastaviti sa uređenjem trotoara, kaže Svilarov.

“Već je raspisana javna nabavka i danas je otvaranje za izbor izvođača radova u Ulici Ćirila i Metodija, počev od Pazarske crkve do Ulice Milivoja Manića. U planu je Jevrejska ulica gde će se urediti i parking prostor pored stambenih objekata. Vrlo bitna investicija je uređenje Ulice Srpskih vladara i Vojvode Mišiće gde se predviđa uređenje i trotoara i kolovoza, zatim trotoari u Ulici 22. divizija i trotoari u Ulici Cara Dušana”.

Jedan od investicionih prioriteta je i uređenje parking prostora. Sa tim investicijama se započelo u velikom obimu prošle godine, a nastavlja se i ove.

“Već smo spomenuli Ulicu Kneza Miloša gde se uređuje jedan prostor, zatim sledi uređenje parkinga kod Kalea. Velika investicija je i uređenje parkinga iza Ulice 7. juli, a uređivaće se i plato ispred Gradskog stadiona koji će služiti kao parking za korisnike otvorenog plivačkog kompleksa” rekao je Svilarov.

Posebna pažnja ove godine posvećena je uređenje putnih pravaca ka i u selima na teritoriji grada. Najpre će se raditi deo puta ka Dobrom Dolu, zatim put kroz selo Vlasi, kružni put u Rasnici, put Temska – Ragodeš, u Rudinju oko 500 metara puta kroz samo selo, sokaci u Gnjilanu, Cerovi, Poljskoj Ržani i Gradašnici. U Velikom Jovanovcu urediće se pravac ka magistralnom putu, u Vojnegovcu oko 1.000 metara popravka puta i sokaci u Sukovu i Barje Čifliku.

Za investije ove godine grad Pirot je izdvojio rekordna 4,2 miliona evra, a samo za putnu infrastrukturu oko tri miliona evra.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker