Lokalna samouprava

REKORDAN BROJ NOĆENJA U PIROTU. Direktora TOS-a Marija Labović: Pirot je postao izuzetna turistička destinacija

Ove godine će u Pirotu biti ostvaren rekorda kada je reč o broju noćenja jer će do kraja godine, broj noćenja dostići čak 75.000, kazao je predsednik Privremenog organa Grada Pirota mr Vladan Vasić, koji je danas u svom kabinetu razgovarao sa direktorkom Turističke organizacije Srbije (TOS) Marijom Labović.

Predsednik Privremenog organa Pirota mr Vladan Vasić kazao je da Pirot želi da se razvija kao turistička destinacija.

-Pre desetak godina imali smo skromnih 4-5000 noćenja, ovu godinu ćemo završiti sa rekordnih, oko 75.000 noćenja. Struktura posetioca je takva da je polovina domaćih, polovina inostranih turista, a od tih 50 procenata inostranih, pola su iz Bugarske. Tu ne računamo dnevne dolaske. Pirot postaje pravi turistički grad, imamo čime da se pohvalimo, objekte, kulturu, odlično ugostiteljstvo, a sa TOS želimo da lestvicu podignemo još više-kazao je Vasić.

Direktorka TOS-a Marija Labović kazala je da je Pirot postao izuzetna turistička destinacija i na turističkoj mapi Srbije zauzima sve značajniji položaj. U prvih deset meseci ostvareno je 64.000 noćenja, do kraja godine biće ih 75.000 i sve to sa razlogom. Izuzetna turistička ponuda, kulturno istorijsko nasleđe, predivna priroda za aktivan odmor, gostoprimstvo lokalnog stanovništva, svakako su primamljivi za domaće i inostrane turista. Saradnja sa TO Pirot je izuzetno dobra i mi nameravamo da u narednom periodu akcenat stavimo na promociji pirotskog kraja-kazala je Labovićeva.

Direktor TOP-a Bratislav Zlatkov da su tri stuba razvoja ovog kraja, kada je o turizmu reč, prepoznati i na nacionalnom nivou.

-To je pre svega prirodno nasleđe – Stara planina, koja je u procesu proglašenja nacionalnim parkom, tu je Specijalni rezervat prirode Jerma, kao i brendovi, a Pirot je jedan od retkih gradova koji ima tri proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom – pirotsku peglanu kobasicu, pirotski kačkavalj i pirotski ćilim-kazao je Zlatkov.

 

 

 

 

Ovaj sadržaj je deo projekta Investicije po meri građana, u okviru Konkursa Grada Pirota za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker