Lokalna samouprava

Regionalna deponija Pirot – pri kraju druga faza radova linije za sekundarnu separaciju

Radovi druge faze linije za sekundarnu separaciju otpada na Regionalnoj deponiji ulaze, ovih dana, u samu završnicu. Najveći deo građevinskih radova, podzemne infrastrukture, električnih vodova, vodovodne mreže i  odvoda kanalisanih voda je pri kraju. Prema rečima direktora Regionalne deponije Pirot, Nebojše Ivanova, uskoro će uslediti i asfaltiranje platoa, izgradnja hale za posebne tokove otpada i balirani otpad.

“Upravo sam sa mojim saradnicima obišao gradilište i mi smo u fazi da planirani deo radova privodimo kraju. Za treću fazu obezbeđena su sredstva u iznosu od 137 miliona dinara. Pripremamo javnu nabavku i ja se nadam da ćemo je raspisati u narednih desetak dana za nabavku opreme, neophodne mehanizacije i opreme za posebne tokove otpada. Shodno procedurama i rokovima koji su propisani Zakonom o javnim nabavkama očekujemo da za dva meseca imamo potpisane ugovore i da do kraja godine stigne oprema i počne montaža, kako bismo do 31. decembra ove godine pustili u probni rad liniju za sekundarnu separaciju i da tokom 2022. ona normalno funkcioniše”- rekao je Ivanov.

Imajući u vidu da je primarna selekcija otpada usko povezana sa sekunarnom separacijom resorno Ministarstvo finansija je raspisalo javnu nabavku za obezbeđenje opreme i ona je u završnoj fazi.

“Komisija za javne nabavke je potpisala zapisnik ko ispunjava uslove i sada se očekuje da nadležno ministarstvo donese odluku koja kompanija dobija nabavku kamiona, kanti jer to je centralizovana javna nabavka koja se ne odnosi samo na pirotski region već i za Užice, Pančevo i Sremsku Mitrovicu. Iznos sredstava je oko 6 miliona i 400 hiljada evra. Očekujemo da bude potpisan ugovor sa tim dobavljačima kamiona, kanti i kontejnera tako da u drugoj polovini godine počinje da pristiže oprema. Linija za sekundarnu separaciju može da funkcioniše optimalno kada imamo i primarnu selekciju”- istakao je Ivanov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker