Lokalna samouprava

Regionalna deponija Pirot: Planiraju da ove godine prikupe i sklone sa ulica 80 tona plastičnog otpada od PET ambalaže

Zaposleni u JKP Regionalna deponija Pirot počeli su sa postavljanjem žičanih kontejnera za PET ambalažu po selima u okolini Pirota, tačnije na Kružnom putu. Danas su postavljeni kontejneri najpre u selu Krupac, a zatim i u okolnim selima.

Slobodan Jovanović, rukovodilac Reciklažnog centra RD Pirot kazao je da je širom grada i okolnim izletištima postavljeno blizu 270 kaveza za PET ambalažu. Tokom 2020. i 2021. godine mi smo reciklerima predali gotovo 80 tona plastične ambalaže, ove godine nam je cilj da imamo 80 tona prikupljene pet ambalaže i mi smo na putu da taj cilj ostvarimo. Važno je reći da osim grada, mrežom reciklažnih kontejnera pokrivena su i sva izletiša u okolini-kazao je Jovanović.

Marko Zlatković, iz Regionalne deponije Pirot kazao je da akcija RDP sa postavljanjem reciklažnih kontejnera u gradu i selima nailazi na odličan odziv građana.

-U saradnji sa Gradskom upravom smo postavili na teritoriji Grada preko 250 žičanih kaveza, građani pune kaveze mi redovno praznimo i sva ta ambalaža ne završava na deponiji, već na liniji za sekundarnu separaciju, gde se balira i dalje predaje u reciklažni centar. Danas krećemo od Krupca, gde postavljamo 15 reciklažnih kaveza, slede i ostala sela Temska, Poljska Ržana, Gnjilan i mnoga druga sela-kazao je Zlatković.

Predsednik MZ Krupac Nebojša Kostić pozdravio je akciju Regionalne deponije Pirot.

-Smatramo da je ovo dobra akcija i podržavamo sve što je dobro za selo i meštane našeg sela-kazao je Kostić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker