Gradska hronika

Razvoj preduzetničkog duha mladih u Srbiji uz veliku podršku Evropske komisije

Udruženje građana “Vizija” Pirot jedna je od partnerskih organizacija na projektu pod nazivom “Budi preduzetnik” koji realizuje na području južne i istočne Srbije. Trogodišnji projekat namenjen mladima u cilju osnaživanja preduzetničkog duha i inicijative finansira Evropska komisija. Glavni nosilac projekta u Srbiji je “Udruženje dostignuća mladih Srbije”.

Predsednik UG “Vizija” Pirot, Milan Antić, kaže da je UG “Vizija” zaduženo za južni i istočni deo Srbije i da je uključeno oko 200 organizacija civilnog društva iz Turske i pet država Zapadnog Balkana – Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Albanije i Crne Gore.

“Projekat traje tri godine i očekujemo da kroz ovaj projakat prođe preko 600 mladih, na taj način što će posećivati razne obuke iz oblasti preduzetništva, međusobnim umrežavanjem i posetama mladih iz ovih zemalja i razmenom iskustava i ideja. Prvi sastanak imali smo u septembru, prošle godine, u Podgorici, a u januarau 2022. godine sastali smo se u Beogradu. Uskoro, 21. februara, učesnici našeg projekta idu u Tiranu gde će se videti sa mladima iz drugih država. Ima dosta putovanja u ovom projektu, a ono što je posebno značajno jeste da mladi stiču konkretna znanja, kao što je na primer izrada veb sajta, znanja iz oblasti knjigovodstva i pravne problematike” – kaže Antić.

U okviru projekta biće održano niz radionica, a prva koju će posetiti mladi iz Pirotskog okruga, Knjaževca, Svrljiga i Leskovca biće održana od 4. do 6. marta u Pirotu. Drugi deo radionica realizovaće se na daljinu, onlajn, u trajanju od dva do tri meseca, da bi se opet u Pirotu nastavile ostale projektne aktivnosti. Nova grupa polaznika počeće sa radom 1. juna i radiće do kraja oktobra. Antić kaže da je jako važno motivisati mlade, a interesovanje je vrlo izraženo i smatra da će projekat u potpunosti biti opravdan. Svi zainteresovani mogu da se prijave Udruženju građana “Vizija” putem mejla [email protected]   

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker