Gradska hronika

Razvijanje ekološke svesti od malih nogu

Godišnji sastanak ekoškolskih koordinatora održan je danas u Beogradu. Predstavnici našeg grada bile su koordinatorke Marija Nikolić iz OŠ,,Sveti Sava”, Ana Vićentijević iz ,,Eko Nevena” i Milica Krstić iz vrtića ,,Eko Bambi”. Okupljanje pod zelenim zastavama ima za cilj razmenu znanja i iskustva o zaštiti i očuvanju životne sredine među Eko školama Evrope.

Prošle godine OŠ,,Sveti Sava” je na ovoj ceremoniji dobila najveće međunarodno priznanje, koje dobijaju škole iz oblasti ekologije pod nazivom “Zelena eko zastava” za uspešan rad, brigu i zalaganje učenika, nastavnika i lokalne zajednice i sada je na njima da taj status zadrže i dokažu kako razvijaju i podižu ekološku svest, ne samo u školi, nego i van okvira skole.

Od ove godine se svetosavcima pridružila PU”Čika Jova Zmaj”, čija su dva vrtića ,,Neven” i ,,Bambi” postali deo ove lepe eko priče. Oni su na ovom sastanku dobili sertifikat o ulasku u medjunarodni program Eko škola. Inače ova ustanova planira da postepeno uključi i ostale vrtiće   kako bi program Eko škole zaživeo u čitavoj Predškolskoj ustanovi.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker