Ostale vesti

Raspust produžen još nedelju dana zbog epidemije gripa

Zbog epidemije gripa, a na osnovu preporuke Ministarstva zdravlja, Ministarstvo prosvete je donelo odluku da se zimski raspust produži za nedelju dana, do 22. februara, kazala je Pirotskim vestima pomoćnica gradonačelnika zadužena za vanprivredu Milica Golubović.   Predškolska ustanova Čika Jova Zmaj Pirot obavestila je javnost da će odluka o produžetku zimskog raspusta važiti i za decu koja pohađaju pripremni predškolski program na poludnevnom boravku kao i za decu na skraćenom boravku.

-Ovim povodom održana je i hitna telefonska sednica Gradskog veća na kome je potvrđena ova odluka da se raspust produži još nedelju dana-kazala je Golubovićeva.

Ovakva odluka doneta je kako bi se sprečilo širenje epidemije gripe do koga bi neminovno došlo da su mališani krenuli u školu za vreme trajanja vrha epidemijskog talasa.

– Odluka je donešena na osnovu obaveštenja Ministarstva prosvete da postoji  objektivna opasnost od ugrozavanja zdravlja dece, učenika i zaposlenih.  Rad se prekida u periodu od 18. februara 2019. godine do 22. februara 2019. godine. Obrazovno-vaspitni rad se nastavlja 25. februara 2019. godine-saopštila je Gradska uprava Pirot.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker