Lokalna samouprava

Raspisani konkursi sa obavljanje stručne prakse i javnih radova

Grad Pirot, u saradnji sa Filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje, raspisao je javne pozive za dve mere iz Lokalnog akcionog plana zapošljavanja – realizacija javnih radova i obavljanje stručne prakse. Javni pozivi su objavljeni 8. maja i trajaće do 7. juna, kada je poslednji dan za podnošenje prijava. Za realizaciju ovih mera grad Pirot obezbedio je 13 miliona dinara iz svog budžeta.

Prema rečima predsednika Lokalnog saveta za zapošljavanje, Nenada Petrovića, za javne radove izdvojeno je 5 miliona dinara. Njima će biti obuhvaćeno 45 lica na različitim poslovima. Reč je o brojnim infrastrukturnim poslovima koji će se realizovati u trajanju od tri meseca. Zahvaljujući ovim radovima biće rešeni značajni infrastrukturni problemi u mesnim zajednicama, kao što su rekonstrukcije domova kultura, javnih česama, parkovskih površina, uklanjanje divljih deponija, uređenje seoskih grobalja i slično. Mesečna naknada za angažovana lica iznosi 25 hiljada dinara.

Za izvođenje stručne prakse obezbeđeno je 8 miliona dinara. Ukupno će biti angažovano 29 lica – 20 sa visokom školskom spremom, 5 sa višom i 4 sa srednjom. Treba istaći da u ovom slučaju poslodavac kod koga se obavlja praksa podnosi zahtev, a preporuka je da sva lica koja žele da se uključe u ovu meru pre toga obave razgovor sa poslodavcem. Stručna praksa sa visokom školskom spremom trajaće 12 meseci, sa višom 9 i sa srednjom šest. Za vreme obavljanja stručne prakse visokoškolci će imati naknadu od 25 hiljada dinara mesečno, sa višom školom 22 i srednjom 20 hiljada dinara.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker