Lokalna samouprava

Radovi Vodovoda kao prethodnica asfaltiranju

Ovogodišnja građevinksa sezona u Pirotu otpočela je radovima u selu Krupac u kome je završeno asfaltiranje pojedinih sokaka. Gradonačelnik Vasić i direktor Vodovoda Zoran Nikolić danas su posetili Poljsku Ržanu i ispratili početak radova  na obnovi vodovodne mreže. 

– Krupac i Poljska Ržana su dva važna sela na teritoriji našeg grada ali i na kružnom putu. Nećemo zaboraviti ni ostala sela. U Poljskoj Ržani smo uradili kanalizaciju, izgradili crkvu, renovirali školu. Prošle godine smo u jednom kraku od crkve prema Pirotu promenili vodovodnu mrežu i potpuno preasfaltirali put. Tako će biti u celoj Poljskoj Ržani – izjavio je Vasić. On je takođe napomenuo da se trenutno radi krak od crkve prema autoputu, da će se promeniti vodovodna mreža i  svi krakovi do autoputa.

– Prosle jeseni smo uradili zamenu vodovodne mreže oko 1000m, a sada nastavljamo krak prema autoputu. Ukupna dužina glavne mreže je negde oko 570m. Preko 400m su sokaci koje ćemo uraditi jer smo tu imali česte kvarove i oko 400m priljučnih vodova, ukupno oko 1400m je dužina svih vodova koje ćemo samo na ovom kraku uraditi. Vrednost posla je oko 6 miliona dinara- izjavio je direktor Vodovoda Zoran Nikolić.

Prema rečima direktora Vodovoda, po završetku  ovih radova nastaviće se radovi u Trnjani gde će se uraditi oko 800m vodovodne mreže, a vrednost ovih radova biće 9 miliona.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker