Lokalna samouprava

Radovi na rekonstrukciji Opšte bolnice idu po planu

Radovi na rekonstrukciji bolnice, tačnije prva faza rekonstrukcije biće završeni do oktobra meseca, kazala je Pirotskim vestima pomoćnica gradonačelnika i koordinator za saradnju Gradske uprave Pirot sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima VRS Milica Golubović. Ona je kazala da je reč o vrlo zahtevnim radovima koji se realizuju na objektu površine preko 28.000 metara kvadratnih, a celu situaciju dodatno komplikuje situacija da se ceo posao mora uskladiti, sa režimom rada odeljenja bolnice u kojima se zbrinjavaju pacijenti.

-Dinamika radova je uslovljena i radom osoblja na odeljenjima. Paralelno sa radovima u prvoj fazi, raspisana je javna nabavka i završena je tačnije, za izradu projekta druge faze, koja je još zahtevnija od prve faze. Uskoro treba da bude potpisan i ugovor sa firmom koja će raditi projekat. Tu su unutrašnji radovi, elektro, mašinski, molerski, fasaderski i drugi radovi-kazala je pomoćnica Golubović. Vrednost radova na prvoj fazi rekonstrukcije bolnice je tri miliona evra, treba naglasiti da je u planu izgradnja još jednog objekta u okviru kompleksa Opšte bolnice, a vrednost radova na izradi projekta za drugu fazu, koja je izuzetno zahtevna, iznosi 41 milion dinara bez PDV-a.

Direktor Opšte bolnice dr Goran Petrović kazao je da je zadovoljan dinamikom radova. 

-Radovi se odvijaju na par pozicija, rešava se krovna konstrukcija polikliničkog dela, vrši se zamena stolarije na četvrtom spratu po prioritetu, donje prizemlje, prizemlje i prvi sprat su već rešeni. Nadam se da će uskoro biti kompletno rešen peti sprat a u narednom periodu ostaje nam da se rešavaju ti sitni problemi koji se otkrivaju i na koje nailazimo svakodnevno i da se reši kompletna krovna konstrukcija, pre svega ravni deo polikliničkog dela, jer ćemo do kraja nedelje, kako kažu izvođaći radova, biti završene sve pet lamele koje su iznad polikliničkog dela-kazao je dr Petrović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker