Sport

Radničkom predstoji “reset”, nema više alibija

Večeras je u čitaonici Narodne biblioteke, nakon ostavke prethodnog rukovodstva “Radničkog” iz Pirota, na hitnoj sednici Skupštine kluba izabrano novo rukovodstvo. Za novog predsednika kluba  jednoglasno je izabran je Aleksandar Z. Ćirić, koji je u svom obraćanju, uz reči zahvalnosti, kazao da ekipi Radničkog predstoji “reset sistema”, kako bi se omogućila konsolidacija kluba u svakom pogledu, i organizaciono i finansijski i tehnički i rezultatski. Ćirić je istakao i da će u narednom periodu biti poboljšani odnosi sa Fudbalskim savezom Srbije, ali i da će narušeni međuljudski odnosi postati prošlost.

sednica radnickog_2
Aleksandar Ćirić u sredini, novi predsednik Radničkog

-Bilo je dosta problema. Došlo je vrema za jedan “reset” moderno rečeno. Radnički je klub sa velikom tradicijom koji je ovih dana obeležavao 70 godina postojanja ali o tome u javnosti nije bilo dovoljno reči jer su neke druge stvari okupirale pažnju javnosti. Radnički će u narednom periodu mnogo više raditi sa mlađim selekcijama. Maksimalno ćemo se angažovati na tome da mlade selekcije imaju što bolje uslove za rad. Buduća uprava će raditi i na što boljim odnosima sa Fudbalskim savezom Srbije, što je moramo prizati bilo narušeno u prethodnom periodu, ali mi želimo da igrači, ono što rade na treningu i pokažu na utakmicu, da će to dati rezultate i da će se to vratiti. Igrači i uprava ne treba da ima alibi nikakav. Ne želim da pominjem ulazak u viši rang kao cilj jer će to uvek biti naša obaveza. Problemi koji su bili rešavaće se. Narušenim međuljudskim odnosima u klubu dolazi kraj i problemi i sve ono što nije dobro neće se iznositi van kluba. Vrata su otvorena svima koji žele dobro klubu”, kazao je Ćirić i doda da će novo rukovdstvo nastojati i za obezbeđivanje što boljih uslova za rad, u vidu terena sa veštačkom travom, koji nedostaje Gradskom stadionu, ali i drugih uslova.

sednica radnickog_1

Predsednik Ćirić kazao je i da Radnički već ima dosta mladih kvalitetnih igrača koji su igrali za prvi tim.

Za članove Upravnog odbora kluba izabrani su takođe jednoglasno Saša Jovanović, Aleksandar Simonović, Zoran Stojanović, Slobodan Petrović i Dragan Stanković.  Za članove Nadzornog odbora izabrani su Boško Cvetković, Radisav Kostić a jednog člana imaće i Sportski centar Pirot.

Predsednik opštine mr Vladan Vasić kazao je u obraćanju da pamti i veće uspehe Radničkog, ali i veće padove. 

-Podržavam stav gospodina Ćirića da je vreme za reset. Sve što je bilo, bilo je, ide se ka novim ciljevima novom energijom i novim ljudima. Ciljevi su dobro postavljeni. U fokusu je kako raditi u klubu, sa domaćim igračima, mlađim selekcijama, kako poboljšati struku. Nema alibija. Mi smo stvorili atmosferu da nam je jedini alibi sudija, delegati i njihove odluke. Pobede i porazi se dešavaju na terenu, živimo u takvom vremenu i idemo dalje, ali Radnički uvek mora da izađe podignute glave sa terena-kazao je Vasić.

Sednici su prisustvovali i navijači Radničkog-Pirgosi, koji su zahtevali finansijske izveštaje o poslovanju kluba pod dosadašnjim rukovodstvom, koje u predstojećem periodu treba da bude predočeno javnosti.

Slične vesti

2 Comments

  1. Hoće li biti “RESETA” i u streljačkom klubu “Lukanjac”? I oni su zreli pa prezreli za resetovanje. Velike pare su potrošili i troše za jedan tako mali klub, a iz godine u godinu sve gore i gore. Nema fajde tamo od reseta, zreli su za STEČAJ. Mogao bih da im budem STEČAJNI UPRAVNIK. he,he, he… DAJTE PARE ZA LEKARE ali i za koju medicinsku sestru.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker