Sport

Radnički – Vlasina na ravne časti, strelci se ispromašivali

Fudbal – Srpska liga “Istok”

Pirot: Gradski stadion “Dragan Nikolić”

Kolo: 8.

Radnički – Vlasina 0:0 

Radnički: Nikola Stepanović, Filip Stojanov, Božidar Mančić (Marko Petrović), Filip Tolić, Nemanja Petrov, Bojan Dojkić, Mitar Radivojević, Darko Stojanović (Nemanja Mančić), Denis Ristov, Filip Sekulić (Andreja Apostolović), Filip Gajić.

Kada se sve sabere nerešen rezultat je pravedan ishod današnje fudbalske predstave u Pirotu. Fudbaleri Vlasine sasvim zasluženo osvojili su bod i bili ravnopravan rival domaćinu. Kako bi se meč odvijao niko ne može znati da je, odličan napadač Radničkog, Radivojević umesto stative pogodio mrežu golmana gostiju na početku drugog minuta susreta. Samo deset minuta kasnije Denis Ristov je bio u poziciji koja se ne propušta, umesto da iz neposredne blizini “pocepa” mrežu rivala, on se odlučuje na lob udarac, tako da je samo dodao loptu golmanu. Gosti su ozbiljno uzvratili samo četiri minuta kasnije. Siguran gol, dobrom intervencijom, sprečio je golman Stepanović. Već u 16. minutu školski primer kada sudija mora da pokaže na belu tačku, Mančić je s leđa srušen u kaznenom prostoru, ali pištaljka sudije Klikovca nije se čula.

U nastavku igre izjednačena borba, šanse, i to one za koje se kaže da su stopostotne, nizale su se na obe strane, ali strelci nisu bili efikasni. Sve u svemu jedna dinamična, kvalitetna i uzbudljiva utakmica.

Trener Radničkog, Marko Vidojević, čestitao je i jednoj i drugoj ekipi na korektnoj, požrtvovanoj i dobroj igri. On kaže da je u prvih šezdesetak minuta kvalitet igre bio iznad nivoa ovog ranga takmičenja.

“Ovo je svakako najkvalitetnija utakmica od početka sezone, a za to je potreban jedan ovakav protivnik koji je igrao otvoreno. Znali smo da će da dođe sa četiri ultraofanzivna igrača, i to jako kvalitetna igrača. Što se tiče samog pristupa utakmici to nije bilo sporno, od prvog do devedeset petog minuta, da smo želeleli, želeli smo pobedu, pravili smo, doduše, dosta grešaka u nekoj organizaciji i ostavljali prostor rivalu koji je to jako dobro rešavao, ali nije, srećom, realizovao šanse. Možda je najrealnije da je utakmica završena 3:3, prema šansama. Da je neka ekipa dala gol mislim da bi se na tome završilo, jer bi se taktički drugačije postavili”- izjavio je Vidojević.

Foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker