Lokalna samoupravaSport

Radnički Pirot ekipa godine, proglašeni najbolji sportisti Pirota

Danas su u veličanstvenoj atmosferi hale “Kej”, povodom otvaranja jedanaeste po redu Božićne škole sporta najuspešnijim pirotskim sportistima uručene nagrade. Ekipom godine proglašen je FK Radnički, koji je prošle godine sa novim rukovodstvom napravio istorijski uspeh plasiravši se, nakon samo jedne sezone,  u Prvu ligu nakon osmogodišnjeg tavorenja u nižim rangovima takmičenja. Nagrađene su i ekipe ŽRK Pirota i KK Pirota, koje su takođe odlično branile boje svoga grada na sportskim borilištima širom Srbije. U pojedinačnoj konkurenciji, najboljom sportistkinjom je proglašena Saška Sokolov, šesta bacačica koplja na svetu na letošnjim Paraolimpijskim igrama u Riu. Priznanja su dodeljena, u pojedinačnoj konkurenciji i Urošu Mijalkoviću, koji je širom sveta nastupao veoma uspešno za seniorsku karate reprezentaciju Srbije, Danici Gogov, atletičarki, fudbaleru Radničkog Denisu Ristovu, koji je postao noćna mora protivničkih odbrana u borbi Belih za ulazak u viši rang i Dušanu Filipoviću košgeteru KK Pirota. Celu manifestaciju vodili su novinari TV Pirot Vladimir Veljković i Borivoje Petrović.

Nagrade su u seniorskoj konkurenciji najuspešnijima uručili gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i olimpijski šampion u rvanju – Davor Štefanek, a u juniorskoj i pionirskoj – Petar Nikolić, iz kompanije Tigar tyres, koja je pomogla celu manifestaciju i zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović, nekadašnji veoma uspešni savezni fudbalski sudija.

Najuspešniji sportisti proglašeni su i u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji. U juniorskoj konkurenciji najboljima su proglašeni odlična gimnastičarka Nađa Panić i atletičar Jovan Delčev.

 

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker