Kultura

Radionica za najmlađe povodom stogodišnjice Keja

Narodna biblioteka Pirot nastavlja sa organizovanjem edukativno kreativnih  radionica koje su namenjene mlađoj čitalačkoj publici. Danas je, na  dečjem odeljenju Biblioteke kod zatvorenog bazena,  počela radionica povodom obeležavanja stogodišnjice Keja gde deca uče tehniku izrade bukmarkera i megneta sa motivima pirotskog Keja. Radionica je namenjena deci od 7 do 14 godina, prijavljeno je preko 20 polazika koji su zbog ograničenog prostora podeljeni u dve grupe. Radionica  se održava svakog četvrtka i petka a traje do početka školske godine.

U ponedeljak je završena radionica  „Magija stvaranja knjige“ koju je  pohađalo oko 20 dece iz PU My  Way. Mališani su učili o  nastanku knjiige i pravili glinene pločice a na kraju radionice su zajedno napravili knjigu sa ilustracijama onoga što su na radionici naučili.

Danas je počela druga radionica povodom obeležavanja stogodišnjice Keja. Istim povodom je tokom juna meseca  je organizovana radionica „Dobro drvo“ koja je realizovana ispred otvorenog bazena a polaznici su bili učenici od I do IV razreda.

„Cilj ovih radionica je da deca dožive Biblioteku ne samo kao mesto gde bi došli po knjigu ili školsku lektiru, već je to mesto gde mogu svoje slobodno vreme da provedu, druže se, nauče nešto novo i steknu nova iskustva“ – kaže, Bojana Ćirić, direktorka Narodne biblioteke Pirot.

Upravo tako ovu ustanovu kulture doživljavaju devojčice Lara Filipović i Milovanka Živković koje su tu gotovo svakodnevno, vole da čitaju, da se druže i  redovno učestvuju na radionicama. Ovoga puta uče tehniku izrade bukmarkera.

Ova radionica traje do polaska u školu, a već 6. septembra direktorka najavljuje dolazak pisca Uroša Petrovića i novo druženje sa decom. Ukoliko vremenski uslovi dozvole ovaj događaj je planiran na Maloj sceni.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker