Gradska hronika

Prvi radovi na putnoj infrastrukturi ove godine u Izvoru i Ulici Kragujevački oktobar

Dve investicije iz oblasti putne infrastrukture, koje su prenete iz prošle godine, jesu uređenje dela glavnog puta u selu Izvor, u okviru druge faze, i radovi u sklopu Programa pojačanog održavanja u Ulici Kragujevački oktobar. Ovo su poslovi kojima će, praktično, početi nova građevinska sezona u Pirotu čim vremenski uslovi dozvole.Izvor glavna ulica

Prema rečima direktora JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta Pirot, Slaviše Svilarova, za pomenute investicije sklopljeni su ugovori, obezbeđena su sredstva iz budžeta za prošlu godinu i izabrani su izvođači radova.

“Čeka se početak nove građevinske sezone sa prvim prolećnim danima, možda i ranije. U pitanju su radovi na uređenju glavne ulice u selu Izvor, reč je o drugoj fazi radova. Radiće se na potezu od mesta gde su završeni radovi u prvoj fazi pa do skretanja za lokalnu crkvu. Posao smo ugovorili sa firmom Trace Srbija a.d. Niš, a vrednost je oko 13 miliona dinara. Takođe, još jedan ugovoren posao odnosi se na radove u Ulici Kragujevački oktobar, na neki način radovi podrazumevaju povezivanje ove Ulice sa Ulicom Nišavski odred. Ta investicija se realizuje iz pojačanog redovnog održavanja. To je ono što je preneto iz prošle godine iz dela putne infrastrukture” – rekao je Svilarov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker