Sport

Prvenstvo centralne Srbije u džudou za učenike osnovnih i srednjih škola

Preko 700 džudista  takmičilo se u Hali Kej na Prvenstvu centralne Srbije u džudou za učenike osnovnih i srednjih škola.   Džudisti su se  takmičili na šest borilišta a četiri najbolja učesnika idu na Republičko takmičenje koje će biti održano  25. aprila u Beogradu. Turnir je otvorio zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić.

Lokalna samouprava ulaže u sportsku infrastrukturu I klubove, rekao je zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić I najavio da će Grad Pirot I ubuduće pražiti podršku svima koji se trude i rade na ovakav  način kao što to radi Džudo klub “Ipon 010”.

“Džudo je plemenita veština, to je olimpijski sport a Pirot je danas sa ovolikim brojem učesnika prestonica džudoa, ali to ne bi bilo tako da nema ljudi koji rade u tim klubovima koji su danas prisutni ovde” istakao je Colić.

Prof.dr Milovan Bratić, predsednik Džudo saveza Srbije, pohvalio je organizaciju prvenstva i istakao da Pirot i Džudo klub “Ipon 010” ima kvalitetne ljude koji dobro rade i koji sarađuju sa svima koji mogu da doprinesu razvoju i unapređenju ovog sporta.

Džudo je već dve godine ravnopravan član Saveza za skolski sport  ovo je najveći rang takmičenja za prve deve grupe dece od prvog do ćetvrtog razreda dok za ostale četiri grupe  ovo prvenstvo predstavlja kvalifikaciju za Republičko takmičenje na koje idu po 4 najbolja takmičara sa  prvenstva Džudo Saveza  Vojvodine,  Beograda i centralne  Srbije.

Foto:Ilija Lika Pejčić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker