Ostale vesti

Prvenstvo Centralne Srbije u džudou sutra u Pirotu – dolazi više od 700 džudista iz cele Srbije

Prvenstvo centralne Srbije u džudou za učenike osnovnih i srednjih škola biće održano sutra u Hali Kej . Prvenstvo će u 10:30 h otvoriti gradonačelnik Vladan Vasić ili njegov zamenik Miloš Colić. Nastupiće oko 700 džudista iz svih gradova Srbije, južno od Save i Dunava.

Prvi put u istoriji Saveza džudisti se  takmiče na šest borilišta čime je kvalitet takmičenja podignut na viši ništo, takmičari kraće čekaju na nastup što je naročito značajno za mlađe učesnike” – kaže Danilo Drašković, trener Džudo kluba “Ipon 010”. Džudo je već dve godine ravnopravan član Saveza za skolski sport  ovo je najveći rang takmičenja za prve deve grupe dece od prvog do ćetvrtog razreda dok za ostale četiri grupe  ovo prvenstvo predstavlja kvalifikaciju za Republičko takmičenje koje će biti održano  25. Aprila u Beogradu” – kaže Drašković.

Savez je podeljen na tri regiona, Džudo savez Vojvodine, Savez Beograda i centralne  Srbije. Po 4 najbolja takmičara sa ovih prvenstava po savezima idu na republičko takmičenje.

Očekuje se da gosti sutrašnjeg budu prof.dr Milovan Bratić, predsednik JSS, potpredsednik Olimpijskog komiteta i dekan fakulteta za fizičku kulturu u Nišu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker