Najlepše iz Pirota

Prosidba kao iz bajke u Momčilovom gradu

Srednjovekovna tvrđava Momčilov grad, od kako je rekonstruisana, postala je nesumnjivo najveća atrakcija našeg grada. Osim ogromnog broja posetilaca iz zemlje i inostranstva, lepota Momčilovog grada inspiracija je i za umetnike, umetničke fotografe, ali i za romantike koji rado upravo na zidinama ove tvrđave pokušavaju da na originalan način isprose svoje devojke. Naš sugrađanin Milan zaprosio je svoju dugogodišnju devojku Katarinu u Momčilovom gradu, na do sada neobičan i nevidjen način, barem ne u Pirotu. Sve je bilo kao iz bajke, Milan je i do sada priredjivao iznenadjenja svojoj devojci, ali ovako nešto ona sigurno nije očekivala niti slutila da će dobiti verenički prsten.

Sve je počelo ovako. Milan je došao na ideju da Katarinu zaprosi kao iz bajke i da njihova ljubavna priča bude bajka i bila je.

Naime Katarinu je pozvala poznanica i pitala je da li bi htela da bude model frizerki i šminkerki, i da je kasnije slikaju, posle premišljanja ona je pristala, ali zaplet kreće kada je u salon došao naš pirotski glumac Žuća i zamolio je da je slika za pozorište, sa izgovorom da im trebaju nova lica slikana u kostime. Katarina ni slutila nije šta je čeka u Momčilovom gradu. Isprobala je haljine pozorišta, ali nije znala za šta je namenjena jedna plava bajkovita haljina, bila je njena – namenjena za nju od strane Milana, pozirala je i slikala se.

-Princeza bez princa u bajci? Ne ide – rekao je poznati pirotski glumac Zoran Živković Žuća.

Iz najviše kule Momčilovog grada čule su se reči:  “Princezo! Ova bajka ne bi bila cela da nije tebe. Deset godina unazad da tebe nije bilo ne bi bile iste. Da tebe nije bilo ni ja ne bi bio isti. Jer ti si princezo deo da bih bio ceo. Najdraža moja da li želiš da ostatak svog zivota budeš deo koji će od mene praviti celinu? “, kazao je Milan, na šta je Katarina naravno rekla sudbonosno “Da”.  Milanu su u njegovoj zamisli pomogli, odnosno izašli u susret Narodno pozorište Pirot koje je dalo na korišćenje kostime i Turistička organizacija Pirot.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker