Gradska hronika

Projektom “Znanjem do posla” još petnaest mladih u Pirotu dobija priliku da usavrši svoje znanje i zaposli se

Projekat “Znanjem do posla” koji se u Pirotu realizuje već sedam godina pod pokroviteljstvom vlada Švajcarske i Srbije okuplja ključne aktere koji se bave zapošljavanjem mladih i promoviše njihovu saradnju za bolje pozicioniranje mladih na tržištu rada. U ovom krugu u Pirotu je odabrano 6 kompanija u kojima u narednih mesec dana počinju obuke za 15 mladih koji na ovaj način pokušavaju da dođu do zaposlenja ili unaprede svoja znanja.

Mira Zlatkov, direktorka ZIP  centra  kaže da je cilj programa da se  postigne bolja usklađenost potražnje i ponude posla kroz modernizaciju politika zapošljavanja mladih i razvoj konkretnih kompetencija koje zahteva privatni sektor kroz promociju učenja zasnovanog na radu.  Kroz ovaj program mladi povećavaju svoje kompetencije i lakše dolaze do zaposlenja a poslodavci se tokom obuke upoznaju sa kandidatima koji ispunjavaju uslov za zanimanja koja su potrebna kompaniji.

Direktorka ZIP centra objašnjava da obuke mogu biti za nove radnike kao i prekvalifikacije ili dokvalifikacije koje zahteva određeno zanimanje.

Kompanije kojima je odobren ovaj program pružiće mogućnost za petnaestak mladih Piroćanaca da u narednom periodu unaprede svoja znanja kao CNC operateri,  mašinski inženjeri, konobari, pomoćni kuvari, šivači i agenti prodaje. Potecijalni kandidati sve  informacije mogu dobiti u JOB info centru ( Bogojavljenska 3) ili na telefon 010/501-820

Projekat „Znanjem do posla“ je partnerski projekat dve vlade – Švajcarske i Srbije, osmišljen da stvori preduslove za brže zapošljavanje mladih u Srbiji.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker