Babušnica

Projekat “Zajedno za starije” ušao u deveti mesec realizacije

Projekat Udruženja Lužničke rukotvorine iz Babušnice “Zajedno za starije”, finansiran od strane EU, ulazi u deveti mesec realizacije, a u okviru projekta održana je obuka za socijalne radnike iz Babušnice i Bele Palanke.

Po rečima Karoline Stamenković, iz UG Lužničke rukotvorine, jedna od aktivnosti je akreditovana obuka za socijalne radnike.

-U okviru ove obuke obuhvaćeni su socijalni radnici iz Bele Palanke i Babušnice, predstavnici Doma zdravlja, Centara za socijalni rad i lokalnih samouprava-kaže Stamenkovićeva.

Jasmina Bogdanović, predavač u okviru projekta, inače socijalna radnica, trenutno na doktorskim studijama na FPN kazala je da je cilj obuke da se unapredi znanje učesnika u sistemu socijalne zaštite  iz perspektive ljudskih prava.

-Takođe, cilj je da vidimo kakav je položaj naših najstarijih u zajednici u sistemu socijaljne zaštite, takođe, da podstaknemo razmenu između različitih sistema jer su korisnici sistema socijalne zaštite korisnici i drugih sistema poput zdravstvenog sistema i mislim da je važno da ti sistemi dobro sarađuju međusobno kako bi usluge mogle da na najadekvatniji način budu pružene-kazala je Bogdanovićeva.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker