Lokalna samouprava

Program “Hackhaton” – Od prepoznavanja do rešavanja zajedničkih problema mladih Roma i pripadnika drugih magrinalizovanih grupa

U okviru četvorogodišnjeg programa „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji sprovodi Nemačka agencija za međunarodnu saradnju (GIZ), u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Republike Srbije realizuje se program, pod nazivom, “Hackathon”. Tim povodom u nedelju, 15. maja, u Svečanoj sali grada Pirota govoriće se o dosadašnjim rezultatima u okviru ovog programa.

Program okuplja mlade Rome kao i pripadnike drugih marginalizovanih grupa pred kojima su isti socio-ekonomski izazovi i koji su uzrasta između 15 i 30 godina. Oni su tokom proteklih nekolko meseci prošli dug put od identifikacije problema lokalnog karaktera preko razrade rešavanja istog i sada je momenat da širu javnost upoznaju sa svojim rešenjima za zajedničke probleme lokalne zajednice. U programu „Hackathon“ u Pirotu učestvuje 25 mladih podeljenih u 4 tima sa isto toliko različitih ideja. Oni će predstaviti svoje ideje za rešavanje problema sa kojima se suočava lokalna zajednica.

Stručni žiri, koji čine predstavnici Grada Pirota, privrede i lokalnih udruženja i institucija, će procenjivati svaku ideju i doneti odluku o pobedniku Hakatona u Pirotu. Pobednički tim će biti nagrađen podrškom za implementaciju ideje!

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker