Agrar

Produženje prijava za subvencije u pčelarstvu i stočarstvu

Iz Ministarstva poljoprivrede pozivaju pčelare da u svojim veterinarskim službama izvrše povezivanje  HID i BPG broja i na taj način obezbede sebi lako i jednostavno podnošenje zahteva za subvencije preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji. Rok za prijave pčelara za subvencije produžen je još za nedelju dana, kao i rokovi za prijave stočara za subvencije, koji su produženi do 26. odnosno 31. maja.

Uvidom u informacioni sistem Uprave za veterinu, ustanovljeno je da veći broj pčelara još uvek nema povezan tzv. HID broj (HID i ID stajališta pod kojim se vode podaci o pčelinjacima) sa brojem poljoprivrednog gazdinstva (BPG). Povezivanje ova dva broja je uslov za podnošenje zahteva za subvencije u stočarstvu po košnici pčela.

Javni poziv za subvencije u stočarstvu po košnici pčela za 2023. godinu  koji je raspisan 3. maja produžen je do 26. maja, a svi zainteresovani svoje prijave mogu podneti preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji.

Produžen je rok i za prijavu za subvencije za krave za uzgoj teladi za tov do 26. maja; Javni poziv za subvencije u stočarstvu za kvalitetna priplodna grla do 31. maja; Javni poziv za subvencije u stočarstvu za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi do 26. maja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker