Gradska hronika

Problemi sa vodosnabdevanjem u Nišoru

Deo domaćinstava u selu Nišor, koje je inače van sistema gradskog vodovoda, zbog nekolicine nesavesnih meštana ovog sela, godinama muku muči sa vodosnabdevanjem.

Kako za Pirotske vesti piše jedan od meštana D.C. ovo selo godinama kuburi sa vodosnabdevanjem, dosta meštana se snabdeva vodom sa seoske česme, a iako postoji improvizovana vodovodna mreža, pojedini meštani su stavili ventile i doveli sami sebi vodu u svoja domaćinstva, čime su brojna domaćinstva u Nišoru ostala bez vode.

-Iako se nalazi na samo sedam kilometara od grada, vodovodna mreža je ovde veliki problem baš zbog nesavesnih meštana. Selo izumire, ljudi koji vode poreklo i što bi došli da odmore, izbegavaju to jer nema vode-kaže Colić.

Selo Nišor nije u sistemu JP Vodovod i kanalizacije, a sva sela koja su u tom sistemu, kako je Pirotskim vestima kazao direktor Zoran Nikolić, tih problema nemaju, već se snabdevaju zdravom pijaćom vodom čiji se kvalitet proverava a svi eventualni kvarovi rešavaju u najkraćem roku.

-Mi u našem sistemu imamo 21 selo, ovih dana ćemo potpisati ugovore i sa selom Sopot a zatim i sa Staničenjem. Nažalost, u selima gde nema sloge i dogovora i nema volje da se vodovod preda na upravljanje Vodovodu čime se obezbeđuje sigurno i pouzdano vodosnabdevanje, ima brojnih problema, kao što je to slučaj sa Nišorom. U selima koje su deo naše vodovodne mreže, apsolutno nikakvih problema nema sa vodosnabdevanjem. Ja pozivam meštane Nišora ali i drugih sela, da se dogovore jer je uključenje u sistem gradskog vodovoda jedino sigurno rešenje za vodosnabdevanje-kazao je Nikolić Pirotskim vestima.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker