Lokalna samouprava

Problem sa širinom kolovoza kroz naselje Prčevac, biće rešen

Rehabilitacija deonice državnog puta IlA reda br.221, Pirot (Mali most) – Kitka (kamenolom) u dužini od preko šest kilometara, uveliko je u toku. Radi se o izuzetno važnom projektu, koji je od velikog značaja za stanovnike naselja Prčevac, ali i celog grada. Međutim, pojavio se problem u vidu projektovane širine kolovoza kroz samo naselje, koja ne zadovoljava propise u pogledu bezbednosti saobraćaja. 

Opravdano negodovanje meštana naišlo je na razumevanje lokalne samouprave i gradonačelnika Vladana Vasića, pa su uloženi maksimalni napori da se problem predstavi upravljaču puta, JP “Putevi Srbije”, i Koridorima Srbije, koji realizuju ovaj projekat, a kako bi se našlo rešenje, i uočeni nedostatak otklonio. 

Kako saznaju Pirotske vesti, predstavnici lokalne samouprave će tokom sutrašnjeg dana održati sastanak sa odgovornim projektantima, na samoj trasi, kako bi pronašli prihvatljivo rešenje, a uzimajući u obzir frekvenciju ovog putnog pravca, saobraćaj teških kamiona i pešaka, stanovnika ovog naselja. 

Ovo je još jedan u nizu primera dobre saradnje mesne zajednice, lokalne samouprave i republičkih institucija.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker