Gradska hronika

Prizor iz bajke u Gradašnici – Entuzijasta Dalibor Pančić pokrenuo niz akcija za uređenje ove mesne zajednice

U MZ Gradašnica pojedinci su pokazali da je samo malo dobre volje i prava inicijativa potrebna da se pokreću pozitivne promene u zajednici. Dalibor Pančić  je svojim radom pokrenuo niza kativnosti na uređenju ovog naselja. Uz podršku  JP Komunalac, Turističke organizacije i Mesne zajednice napravljen je pešački most preko Gradašničke reke, uređeno izletište i mesto za kupanje na reci.

Dalibor Pančić, koji je i sam zaposlen u JP Komunalac, kaže da za uređenje nije bio presudan novac već  dobra volja. Sa još desetak svojih kolega,  od stare metalne konstrukcije napravlili su  most dužine oko 6 metara i širine 70 cm, sa drvenim gazištem.

Sa druge strane mosta radnici Gradskog zelenila uredili su izletište gde je postavljen sto i klupe za odmor.

U saradnji sa Komunalcem i Turističkom organizacijom  uređeno je  mesto za kupanje Ljutin jaz na Gradašničkoj redci, kaže Dalibor i ističe da je ovo početak i da su u planu i druge aktivnosti na uređenju mesne zajednice.

Dalibor apeluje na  posetioce koji dolaze da se odmore i rashlade pored Gradašničke reke da za sobom ne ostavljaju smeće. “Ako svi brinemo o životnoj sredini  i vodimo računa da ne zagađujemo i bacamo smeće okolo, biće svima prijatniji boravak u prirodi” – poručuje Dalibor Pančić.

Foto: Dalibor Pančić – privatna arhiva

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker