Lokalna samouprava

Priznanja Grada Pirota najuspešnijim sportistima – svetskom prvaku Ognjenu Antiću, Urošu Mijalkoviću, Mini Stanković, Aleksi Gacevu…

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je uručio priznanja najistaknutijim sportistima koji su u proteklom periodu pronosili slavu Grada širom sveta. Sportisti su dobili i novčane nagrade.

Sportistima i predstavnicima klubova najpre je na postignutim uspesima čestitao načelnik Odeljenja za vanprivredu Gradske uprave Pirot Sava Kostić.

-Sportisti su na najbolji mogući način predstavljali Grad Pirot. Pored izgradnje i održavanja brojnih sporstskih objekata, finansiranja svih sportskih organizacija, Grad izdvaja značajna sredstva i za sportske stipendije, a neki od dobitnika sportskih stipendija su sa nama ovde-kazao je Kostić.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić čestitao je sportistima i poželeo još bolje rezultate u narednom periodu.

-Grad Pirot izdvaja značajna sredstva za sport, razvoj sporta i omladine i omasovljenje sporta. Ove godine smo izdvojili 207 miliona dinara za sport uključujući i rad Sportskog centra, sportskih organizacija, školski sport, božićne i letnje škole sporta i sportske stipendije. Od 2012. godine dajemo sportske stipendije, ove godine je dato 14 sportskih stipendije, a dobitnici stipendija su, između ostalih Ognjen Antić, koji je prvi svetski prvak u kik-boksu u kategoriji mlađih juniora, prvak je i Srbije u svojoj kategoriji. Aleksa Gacev seniorski je prvak Balkana, balkanski šampion u dublu u stonom tenisu i ima dosta drugih važnih rezultata. Uroš Mijalković je takođe jedan od dobitnika, zatim Mina Stanković i Basket klub Pirot-kazao je Vasić.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker