Lokalna samouprava

Prilike i izazovi slobodnih zona u Indiji

Svetska organizacija za slobodne zone uz podršku Ministarstva trgovine i industrije, Vlade Indije, organizovala je od 5. do 6. novembra 2019. godine u Nju Delhiju, Indija, Međunarodnu konferenciju o specijalnim ekonomskim zonama i zonama slobodne trgovine na kojoj su održane diskusije koje pokrivaju globalne mogućnosti unapređenja indijskih zona.

Ciljevi Međunarodne konferencije su da pomognu bratstvu specijalnih ekonomskih zona u Indiji da steknu globalnu perspektivu i najbolje prakse za unapređenje atraktivnosti, integrišući ključne aktere u lancu snabdevanja i poboljšavajući bezbednost i transparentnost slobodne trgovine / specijalnih zona širom sveta, uključujući slobodne zone Srbije.

Panelisti Međunarodne konferencije bili su poznati globalni stručnjaci za slobodne/specijalne ekonomske zone, zainteresovane strane koje imaju veliko međunarodno praktično iskustvo u upravljanju slobodnim zonama. Na panel diskusiji „Replikacija učenja iz uspešnih priča međunarodnih zona slobodne trgovine u indijski kontekst“ dr Kostić je predstavio modele evropskih slobodnih zona fokusirajući se na uspešne primere kako bi istražili mogućnosti usvajanja iskustava i modele u svakoj zemlji.

Tokom sastanka Upravnog odbora, dr Kostić je predstavio predlog globalnog plana i programa za jačanje slobodnih zona i širenje znanja među slobodnim zonama.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker