Lokalna samouprava

Prezentovan projekat “Pružimo ruku teže zapošljivim licima”

Pedeset mladih ljudi će dobiti karijerno vođenje i savetovanje, petnaest će proći kroz program učenja na radnom mestu, zahvaljujući projektu “Pružimo ruku teže zapošljivim licima”, koji je danas prezentovan u IT trening centru u Pirotu. „Pružimo ruku teže zapošljivim licima” sprovodi se u okviru projekta „Podrška Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u pilotiranju inovativnih rešenja za zapošljavanje”. Tehničku i finansijsku podršku sprovođenju ovog projekta pruža globalni program „Migracije za razvoj IIIˮ koji u Srbiji sprovodi DeutscheGesellschaftfürInternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH, u okviru Nemačke razvojne saradnje. Ukupna vrednost projekta „Pružimo ruku teže zapošljivim licima” je 53.582 evra, od čega su bespovratna sredstava Ministarstva 40.794 evra, a 12.788 evra predstavlja finansijsko učešće Grada Pirota. Implementacija projekta je započeta 08.12.2022. i trajaće do 31.05.2023. godine.

-Grad je u okviru svog lokalnog akcionog plana za zapošljavanje podržao ovaj projekat. Pirot je jedan od pionira u sprovođenju metoda učenja na radnom mestu. Ta metoda se pokazala uspešnom i ovaj projekat je još jedan dokaz za to-kazao je zamenik gradonačelnika Miloš Colić.

Marko Cenić, iz ZIP centra kazao je novinarima da se projekat sprovodi od početka ove godine do maja ove goidne i sastoji se od dve komponente.

-Prva je karijerno vođenje pedesetak osoba koje će proći kroz set radionica na kojima će naći kako da napišu CV, motivaciono pismo i da aktivno učestvuju na tržištu rada. Sa druge strane, petnaest lica će proći kroz obuke na radnom mestu kod poslodavaca, oni će na taj način steći nove kompetencije-kazao je Cenić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker