Lokalna samouprava

Predstavnici Pirota na konferenciji o Pametnim gradovima u Pragu

Predstavnici grada Pirota, zamenik gradonačelnika Miloš Colić i energetski menadžer Bojan Ivković prisustvovali su danas međunarodnoj konferenciji pod nazivom  ”EU zapadni Balkan-pametni gradovi – ekonomski forum”.

Na ovom forumu prisustvovali su visoki predstavnici zemalja Zapadnog Balkana,  kao i gradonačelnici gradova iz Srbije i okruženja.
Kako je za Pirotske vesti kazao zamenik gradonačelnika Miloš Colić, na važnom međunarodnom skupu teme su bile vezane za održivu ekonomiju, zelenu energiju, digitalizaciju, digitalnu i zelenu tranziciju, urbani razvoj, a govorilo se i o javno privatnim partnerstvima i inovativnim finansijskim instrumentima, sa osvrtom na posebne kreditne linije namenjene realizaciji zelene agende.
-Ovaj forum je održan u okviru predsedavanja Češke EU a delegacija iz Pirota je išla u organizaciji GIZ-a iz Bosne i Hercegovine.  Na ovaj način grad Pirot i njegovi predstavnici nastavljaju planiranje razvoja u skladu sa najnovijim politikama Evropske Unije i prate pravce razvoja sa samog izvora informacija.  Primeri dobre prakse koji su prikazani na ovoj poseti mogu biti i potencijalna rešenja u raznim oblastima razvoja našeg grada. Sa druge strane, umrežavanje sa kolegama iz drugih gradova Evrope može biti osnova za razvijanje novih projekata koji mogu biti implementirani u Pirotu-kaže zamenik gradonačelnika Miloš Colić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker