Lokalna samouprava

Predstavnici desetak ambasada u Pirotu. Danas popodne obišli tvrđavu Momčilov grad, sutra Tkačku koloniju

Grupa od desetak ambasadora ili predstavnika ambasada boravi danas i sutra u Pirotu. Reč je o delegaciji koja će tokom sutrašnjeg dana obići i Tkačku koloniju u Dojkincima, koju organizuju Etno Mreža uz pomoć Grada Pirota. Danas su delegaciju u obilazak srednjovekovne tvrđave vodili gradonačelnik Vlada Vasić, pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović i šef kabineta gradonačelnika Aleksandar Ćirić. 

Ambasadori i predstavnici ambasada desetak izuzetno važnih zemalja, među kojima su SAD, Australija, Kanada, Indija, Švajcarska, Švedska, Norveška i drugih zemalja sutra će učestovati u dodeli priznanja deci za najbolji likovni rad s motivima sa ćilima i ovom prilikom upoznati kulturu i prirodna bogatstva istočne Srbije.

Kolonija tradicionalno okuplja žene koje se širom Srbije bave izradom rukotvorina, kao i strane diplomate, zvaničnike državnih institucija, predstavnike privrede i medija, koji pružaju podršku nezaposlenim ženama iz ruralnih krajeva da kroz domaću radinost obezbede sebi trajno zaposlenje i stabilan izvor prihoda.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker