Sport

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavio borbu protiv organizovanog kriminala u srpskom fudbalu

Poslednjih nekoliko nedelja kako se prvenstvo Prve fudbalske lige Srbije približava kraju, ono je u fokusu naše pažnje s obzirom da je Radnički Pirot član Prve lige, sve je više otvorenih sumnji na nameštanje utakmica i suđenje. Sportski novinari ukazivali su na ovaj problem u svojim izveštajima, pre svega na suđenje gde su delioci pravde, očigledno, imalo različite aršine. Treneri klubova, često, nisu želeli da komentarišu sudijske odluke, mada se jasno uočavalo njihovo nezadovoljstvo suđenjem. U prethodnom kolu u kojem se Radnički Pirot sastao sa Trajalom jedanaesterac koji je svirao sudija Grujić, očigledno, postojao je samo za njega. Fudbaleri pirotskog tima bili su ogorčeni, malobrojna publika takođe. Poznato je šta se sve događalo na utakmici. Na kraju, ispalo je da se Radnički nije poneo sportski i korektno. Da nešto ima “trulo” u srpskom fudbalu dokazuje i to da je i predsednik Vučić morao da se umeša i najavi oštru borbu protiv fudbalske mafije.

Izazvan najnovijim događajim u fudbalu predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je, gostujući na Televiziji Pink, da će država morati da se uključi u borbu protiv organizovanog kriminala u Srpskom fudbalu. Vučić je rekao da je učestvovao u radu kolegijuma MUP-a i BIA i tom prilikom jasno ukazao da će vinovnici ovakvog stanja u srpskom fudbalu morati da odgovaraju.

“Sad vam kažem, tu mafijašku bandu iz fudbala koja vam pušta da se svi smeju penalima koje sviraju, da tako kažem, sve ćemo da ih pohapsimo” – izjavio je Vučić gostujući na Pinku.

Predsednik Vučić najavio je da će u narednoj sezoni biti uveden VAR sistem.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker