Lokalna samouprava

Predsednik Aleksandar Vučić i ambasadorka Kine Čen Bo obišli štand Turističke organizacije Pirot na Sajmu turizma u Beogradu

Na beogradskom Sajmu turizma večeras je štand Pirota obišao predsednik Srbije Aleksandar Vučić u društvu ambasadorke Kine Čen Bo, ministra finansija Siniše Malog i velikog broja drugih visokih zvanica.

Kako saznaju Pirotske vesti, predsednik Vučić se posebno interesovao za pirotski specijalitet – pirotsku peglanu kobasicu za koju je njenoj ekselenciji Čen, objasnio da je reč o proizvodu koji se pravi samo u Pirotu. Direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov objasnio je, na molbu predsednika Vučića, ambasadorki Čen postupak pravljenja pirotske peglane kobasice, koja je i probala i uverila se u vrhunski kvlaitet pirotskog brenda.

Predsedik je naglasio jedinstvenost peglane kobasice,koja se priprema jedino u Pirotu kao i važnost i značaj  turizma za Srbiju.Na sajmu se očekuje velika posećenost,kao i brojne poznate ličnosti,promoteri i prijatelji naše organizacije, kažu u TO Pirot.

Grad Pirot, na sajmu turizma prezentuje celokupnu turističku ponudu,kulturne znamenitosti i vrednosti, prirodne lepote, gastronomske brendove čiji će  proizvođači biti prisutni, smeštajne kapacitete, koji su u proteklom periodu značajno brojniji i kvalitetniji. Očekuje se da će  najveće interesovanje posetilaca,kao i ranijih  godina,biti za boravak na Staroj planini i u Specijalnom Rezervatu prirode  Jerma, obilazak vodopada  i prirodnih atrakcija ali i poseta brojnim manastirima. Interesovanje je veliko i za Sportsko rekreativni centar Dojkinci, gde se organizuju brojni dečiji kampovi i ostali događaji. Tokom godine očekuje nas i nekoliko važnih manifestacija i događaja koji će, takođe, biti predstavljeni. Jedan od njih je  Highlander Stara planina, planinska avantura, koja će  se održati  od 17-21. juna i koja učesnike povezuje sa  jedinstvenim lokacijama čudesne Stare planine-kažu  u TO Pirot.

 

 

Na ovogodišnjem Sajmu turizma koji će trajati do 26. februara, učestvuje 350 izlagača iz 33 države.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker