Lokalna samouprava

Predsednica Skupštine, Milena Dimitrijević, obišla sa saradnicima radove u Takovskoj ulici

U mesnoj  zajednici Tigrovo naselje asfaltiran je sokak i dva kraka Takovske ulice dužine oko 250 metara. Vrednost investicije je oko 4,5 miliona dinara, finansira grad Pirot iz programa pojačanog održavanja  za ovu godinu a izvođač je firma Kubik trans iz Pirota. Predsednica Skupštine grada Pirota, Milena Dimitrijević, obišla je sa saradnicima radove na uređenju ovog dela naselja.

Dimitrijevićeva kaže da je uređenje ovog sokaka  bio jedan od prioritetnih zahteva Saveta mesne zajednice, odnosno ljudi koji žive u ovoj ulici. Najveći ptoblem bio je odvodnjavanje ulice odnosno  zadržavanja  vode posle padavina.

“Odgovorili  smo zahtevima, ovo je nastavak građevisnke sezone koju smo počeli u ovom naselju marta meseca kada  je asfaltiran krak ulice Kragujevački oktobar prema ulici Nišavski odred. Tada je asfaltirano oko 350 metara a vrednost investicije je bila 6 miliona dinara” – podsetila je Dimitrijevićeva.

Ona kaže da je pre početka radova na uređenju sokaka u Takovskoj ulici  bilo  prigovora žitelja da  je smanjna širina ulice u odnosu na važeći  urbanistički plan.  Gradsak uprava je izdala nalog za geodetsko snimanje ulice, koje će pokazati da li je došlo do zauzeća od strane privatnih vlasnika kuća i dvorišta. Ako se ispostavi da je to tako onda će se izdati nalog da se vrati u prvobitno stanje.

Slaviša Svilarov, direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređenje građevinskog zemljišta, rekao je da je  kolovoz bio u dosta  lošem stanju u sokaku Takovske ulice. “Postoji problem sa odvodnjavanjem jer ovde ne prolazi kanalizacija. Pokušali smo da  ovim projektom rešimo odvodnjavanje prirodnim padom. Radovi su počeli pre dve nedelje, skinuta je prethodna asfaltna podloga, odrađeni su zemljani radovi i postavljen  ivičnjak zbog boljeg odvođenja vode” – kaže Svilarov. Ugrađuje se asfaltna masa debljine 6 cm, ukupna površina koja se uređuje je  oko 1000 metara kvadratnih.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker