Lokalna samouprava

Pre svega masovnost u sportu i zdravlje nacije, a zatim vrhunska takmičenja (Galerija fotografija)

Danas je u Pirotu javnim treningom na otvorenom prostoru, na Belom trgu ispred Dona kulture, počela manifestacija “Sportski izazov” povodom Evropske nedelje sporta. Jedan od najvažnijih ciljeva manifestacije jeste negovanje zdravih stilova života i što masovnije bavljenje sportom i rekreacijom. Upravo je to poručio na otvaranju predstavnik Sportskog centra u Pirotu i trener u Kik boks klubu “Crna kobra”, Goran Krstić. Danas su svoj trening održali mladi džudisti iz Pirota i članovi “Crne kobre”.

U ime Grada Pirota mlade sortiste i predstavnike Olimpijskog komiteta Srbije pozdravio je zamenik gradonačelnika, Miloš Colić. On je takođe poručio koliko je važno baviti se sportom , a grad će kao i do sada činiti maksimalne napore da Pirot zadrži epitet grad sportova.

“Zahvaljujem Evropskoj komisiji i Olimpijskom komitetu na inicijativi da se i dalje održava Nedelja sporta.Ono što je veoma važno za nas jeste da promovišemo značaj sporta i zdravlja ne samo tokom ove nedelje već neprestano. Želim da budete zdravi i motivisani da se bavite sortom i rekreacijom. Sport pored toga što nas čini fizički zdravim poboljšava i mentalno zdravlje i pomaže nam da se izborimo sa svakodnevnim životnim situacijama. Srećan sam što gradska uprava pomaže sportskim organizacijama i verujemo da će Pirot ostati i dalje grad sportova”- rekao je Miloš Colić.

Menadžer Olimpijskog komiteta Srbije, Mikio Fukuda, je podsetio da ova aktivnost traje već pet godina u svim gradovima Srbije i da je jedan od prioriteta da se aktivira svest kod dece i roditelja koliko je važno baviti se sportom imajući u vidu da se tu formira zdravlje nacije. Takođe, to predstavlja i jednu značajnu bazu za negovanje talenata i spotista koji nas kasnije mogu predstavljati na najznačajnijim takmičenjima na kojima će se Srbija pojavljivati, kao što su evropska i svetska prvenstva i Olimpijske igre. Ali, pre svega, najvažniji cilj jeste masovnost, rekao je Fukuda.

[Best_Wordpress_Gallery id=”65″ gal_title=”Budi aktivan – Evropska nedelja sporta počela u Pirotu”]

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker