Kultura

Praznik za ljubitelje fotografije u Pirotu – otvorena izložba fotografa, članova ULUPUDS-a

Večeras je u Galeriji “Čedomir Krstić” otvorena izuzetna izložba umetničke fotografije, najboljih srpskih umetničkih fotografa, članova ULUPUDS-a. Izložbu su, u ime ULUPUDS-a otvorili profesor Dragan Pavlović i Mario Leone Bralić, istaknuti umetnici fotografije, kao i direktorka Galerije u Pirotu Radmila Vlatković, koja je istakla da Pirot zna da ceni umetničku fotografiju i da će narednih dana Piroćanci moći da uživaju u izuzetnim radovima istaknutih umetnika.

Po rečima profesora Pavlovića, publika u Pirotu moći će da vidi radove četrdesetak umetnika koji se bave primenjenom fotografijom, različitim žanrovima, portretnom, dokumentarnom fotografijom, pejzaže, zastupljeni su gotovo svi žanrovi.

Istaknuto umetnički fotograf i predsednik Sekcije umetničke fotografije ULUPUDS-a Mario Leone Bralić, kazao je da je reč o opusu umetnika koji je “nenaručen”, odnosno reč je o radovima koje su najpoznatiji domaći umetnički fotografi napravili “za svoju dušu”.

-Naši članovi uglavnom rade za agencije, medijske, novinske kuće, rade komercijalne projekte, a ovde su predstavljeni radovi koji su rađeni za svoju dušu, svako po svom senzibilitetu-kazao je Bralić.

Izložba pod nazivom “Najbolje od nas” biće predstavljena još u pet gradova Srbije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker