Kultura

Praznik fotografije u OKC-u

U okviru projekta “Mladi u prvom planu” koji realizuje Udruženje Osveženje, uz finansijsku podršku Ministarstva Omladine i Sporta Republike Srbije u Omladinskom kulturnom centru (OKC) večeras su otvorene  dve izložbe fotografija:   “Mini deponija u mom gradu” i “Pet godina omladinske politike u Pirotu i okolini”.
Omladinski kulturni
Omladinski kulturni centar

 

Po rečima Marka Zubića iz Udruženja “Osveženje”, Izložba “Mini deponija u mom gradu” ima za cilj da podigne svest pre svega mladih o važnosti pravilnog odlaganja otpada.

-Fotografije su prikupljene u okviru Konkursa na kojem su pravo učešća imali mladi iz opština Pirot, Dimitrovgrad i Babušnica,a bilo je potebno da pošalju fotografije malih deponija u gradskoj sredini. Sve fotografije pristigle na Konkurs biće izložene, a autori najboljih fotografija, po oceni žirija, prigodno su nagrađeni. Jedna od deponija zabeleženih objektivima mladih fotografa biće volonterskom akcijom očišćena, a sve u okviru iste akcije-kazao je Zubić.
_DSC9521_resize
U istom prostoru otvorena je i izložba “Pet godina omladinske politike u Pirotu”, na kojoj su  izložene fotografije najvažnijih događaja u Pirotu i okolini posvećenih mladima od usvajanja Nacionalne strategije za mlade i osnivanja Kancelarije za mlade Pirot.
fotografije  Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker